poze  arta la teatrul bulandra din bucuresti

"Artă" la Teatrul Bulandra din Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 12 Iunie 2011 19:00
Teatrul Bulandra - Sala Izvor

Categorii: Spectacole si Filme

Încercarea de a înţelege strania artă modernă şi ciudatele relaţii moderne de prietenie, aparent nişte lucruri distincte, dar câteodată foarte similare ca idee, reprezintă esenţa unei piese care s-a bucurat de la lansare de aprecierea unanimă a publicului şi criticii.

Situaţia comică insolită se naşte din achiziţionarea unui tablou "cu dungi albe pe un fond alb ", cu o sumă indecentă. Disputa iscată între cei trei prieteni este, de fapt, o analiză atentă a relaţiilor interumane, o radiografiere a unei prietenii ajunsă într-o situaţie de criză precum
şi o modalitate de aplanare a ei.

Oare cum ar reacţiona cineva dacă prietenul său cel mai bun ar face brusc o prostie atât de colosală încât ar pune sub semnul întrebării însuşi fundamentul relaţiei lor de amiciţie? Tocmai acest lucru se întâmplă în piesa cu care Yasmina Reza cucerea publicul parizian şi american în 1994.

Atunci când un iubitor de artă cumpără ceea ce este la urma urmei un simplu tablou alb pentru o sumă exorbitantă, cel mai bun prieten al său o ia razna. Un al treilea prieten se găseşte prins la mijloc între cei doi, într-un spectacol care uimeşte prin luciditate şi umor.

Cu:
Marc - Vlad Zamfirescu
Serge - Şerban Pavlu
Yvan - Gheorghe Ifrim

Scenografie: Cosmin Ardeleanu
Traducător: Violeta Popa
Adaptare: Cristian Juncu
Regizor: Cristian Juncu

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 522
Cuvinte cheie: Bucuresti
iulia kacser

Adaugat in urma cu 4258 zile, 05 Iun. 2011

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

  • Ai ceva de zis?

    .