poze deschiderea oficiala expozi ie personale ilie boca palimpsestes
poze deschiderea oficiala expozi ie personale ilie boca palimpsestes poze deschiderea oficiala expozi ie personale ilie boca palimpsestes poze deschiderea oficiala expozi ie personale ilie boca palimpsestes

Deschiderea oficială expoziție personale Ilie Boca, Palimpsestes

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 14 Octombrie 2015 18:30 - Miercuri 14 Octombrie 2015
Strada Academiei nr. 15

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 25/80

Pe 14 octombrie 2015, la Elite Art Gallery are loc deschiderea oficială a expoziției personale a lui Ilie Boca, ”Palimpsestes”, celebrată de un recital de violoncel și vioară a grupului Duo ViolinCello, începând cu ora 18:30. În deschidere va vorbi Alexandra Titu, profesor universitar doctorand la Universitatea de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara, cercetător la Institutul de Istoria Artei a Academiei Române și critic de artă.

Fiind un obișnuit al galeriei, participant al taberei de creație ”Pictori de azi la Balcic”, Ilie Boca nu se mulțumește în schimb să ne obișnuiască cu același tip de lucrări. Demn de notorietatea câștigată, continuă să experimenteze, să ne surprindă și să pregătească galeriei Elite Art opere fascinante pentru publicul select pe care îl regăsește de fiecare dată aici.
Pictor de o inepuizabilă forță creatoare, neobosit, Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reușit să marcheze semnificativ traseul picturii noastre contemporane. Pendulând, de-a lungul vieții, între pictura figurativă și cea abstractă, Ilie Boca s-a dovedit atât un reprezentant de seamă al peisajului, cât și un fin interpret al lucrurilor nevăzute, imperceptibile, paralele realității imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, să le aducă pe pânză. Așa se întâmplă în seria Palimpsestelor, demers cu care artistul se prezintă și astăzi, prin expoziția de la Elite Art Gallery, în fața publicului.
În seria de față (ca, de altfel, și într-o mare parte dintre peisajele sale), deși liric, Ilie Boca dovedește, în același timp, o deosebită putere narativă. Lucrările lui povestesc, în registre suprapuse cu atenție, despre situații și personaje posibile. Despre o altă ambianță fizică. Despre un teritoriu nou, în care datele concretului se schimbă, se reconfigurează, se reașează cuminți într-o nouă ordine, într-un spațiu eminamente cultural, dinamic și inepuizabil. Fără să fie epic, fără să fie - sub nicio formă - descriptiv ori profund iconic, Ilie Boca reușește să balanseze accesibilul și cripticul, astfel încât pictura lui să fie o invitație la contemplare și nu o barieră. Ilie Boca nu-și propune, am putea spune, doar să (re)prezinte viziunea lui asupra acestei realități proprii, ci să ne invite în ea, să ne introducă, să ne ofere cheile prin care am putea-o vedea, prin care am putea-o înțelege și, de ce nu, prin care am putea-o asimila.
Vă invităm, așadar, negreșit, să luam parte la o expoziție fundamentală atât pentru un artist consacrat cât și pentru cei care doresc să înregistreze momentele importante ale artei contemporane românești, ”Palimpsestes” făcând parte dintre ele.
Elite Art Gallery încurajează și susține atât evoluția artiștilor români cât și schimbările de viziune prin care aceștia trec, oferindu-le suport în a și le expune prin programe specifice fiecăruia. Activitatea expozițională a galeriei are în portofoliu numeroase proiecte de artă vizuală, expoziții itinerante, tabere și programe de mecenat.
Expoziția va fi deschisă publicului în intervalul 6 octombrie – 29 octombrie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, pe strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Mai multe detalii: http://eliteart-gallery.com/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 270

Eveniment postat de organizator

eliteart galerie

Adaugat in urma cu 2677 zile, 09 Oct. 2015

Adaugat de EliteArt7623

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 17

  • Ai ceva de zis?

    .