poze noaptea muzeelor 2015 bucuresti

Noaptea muzeelor 2015, Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 16 Mai 2015 22:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Festivaluri

Editia din 2015 va fi marcata de un protest pe care membrii Retelei doresc sa il faca public intr-o forma subtila si inedita. In ultimii ani numarul muzeelor si al colectiilor a scazut destul de mult din cauza retrocedarilor cladirilor in care functioneaza.

De 11 ani publicul romanesc se bucura de o noapte in care muzeele din toata tara isi deschid portile cu evenimente si expozitii speciale pentru a celebra alaturi de alte mii de institutii similare din Europa Noaptea Muzeelor. De multa vreme nu mai este doar o sarbatoare a muzeelor ci si a partenerilor care, an de an, se alatura acestui eveniment ce anima orasul – institutii si organizatii culturale, galerii de arta, studiouri de creatie, ONG-uri istete, bienale de arta, spatii alternative, etc. Este practic o sarbatoare a industriilor culturale si creative deoarece muzeele sunt acum parte din ele. Mai mult decat atat, acest brand cultural a generat in spatiul romanesc alte astfel de evenimente construite dupa acelasi tipic: Noaptea Galeriilor, Noaptea Institutelor Culturale, Noaptea Birourilor de Arhitectura, Noaptea Caselor deschise, etc.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este coordonatorul evenimentului, iar din 2011 si al Circuitului muzeal din Bucuresti, initiat in anul 2008 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei. In fiecare an circuitul este replicat in alte doua orase din tara. In 2015 acesta va avea loc in Iasi si Galati.


Protestul este primul de acest gen din seria de actiuni strategice ale Retelei Nationale a Muzeelor din Romania cu privire la starea patrimoniului muzeal din Romania.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1306
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2772 zile, 26 Apr. 2015

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 2300

  • Ai ceva de zis?

    .